İçeriğe geç

Giresunun En Büyük Köyü Neresi

Giresun’un en büyük ilçesi hangisidir?

Bugünkü resmi verilere göre; toplam nüfusu 61.833, kentsel nüfusu 39.160 (1) olan Bulancak ilçesinin alanı 608 km2’dir. Bulancak, 16 mahalle (2) ve 61 köy (3) ile nüfus ve ekonomi bakımından Giresun’un en büyük ilçesidir.

Giresun’un kaç köyü var?

Giresun İlçe Sayısı: 15 Belediye Sayısı: 24 Şehir Sayısı: 8 Köy Sayısı: 549

Giresun’un eski adı nedir?

Giresun, bir Milet kolonisi olarak kurulmuştur. Yunanca adı “Kerasus”tur. Yabani kiraz ağaçları nedeniyle adının “kiraz diyarı” olabileceği söylenmektedir. Giresun, 1397’de Türkmen hükümdarı Emiroğlu Süleyman Bey tarafından fethedilmiş ve bir Türk yurdu olmuştur. Eski Türk İmparatorluğu’nda Vilayet-i Çepni olarak adlandırılmıştır.

Giresun’da kaç tane ilçe var?

Giresun, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan bir ildir. 16 ilçeden 8’i Karadeniz kıyısında yer almaktadır.

Giresun’un en güzel ilçesi neresi?

Yapay zeka tarafından yapılan detaylı analizlerle Giresun’un en güzel ilçesi seçilen Tirebolu, tarihi ve kültürel zenginliği, doğal güzellikleri, zengin mutfağı ve çeşitli aktiviteleriyle öne çıkıyor.

Giresunlular en çok nerede yaşıyor?

GİRESUN’UN ÇOĞU İSTANBUL’DA YAŞIYOR! Giresunluların yurtdışına göç ettiği en yoğun şehir İstanbul oldu, kendi nüfusunun yaklaşık iki katı kadar. İstanbul’da yaşayan Giresunluların sayısı 482.530’du.

Giresun’un en çok neyi meşhur?

Fındığın anavatanı olan ve dünyanın en kaliteli fındığının üretildiği Giresun’da, denizden yüksek köylere kadar uzanan topraklarda fındık bahçeleri yer alıyor.

Giresun’da kaç mahalle var?

Giresun’da 16 ilçe, 24 belediye (8’i belediye: Bulancak’ta Aydındere ve Kovanlık, Dereli’de Yavuzkemal, Espiye’de Soğukpınar, Eynesil’de Ören, Görele’de Çavuşlu, Yağlıdere’de Duroğlu ve Üçtepe) 208 ilçe ve 549 köy bulunmaktadır. Yıl 2023…

Güce’nin kaç köyü var?

Güce, Giresun iline bağlı, 4 mahalleden oluşan, Giresun merkezine 55 km, sahile 14 km uzaklıkta bir ilçedir. İlçeye bağlı 15 köy bulunmaktadır.

Giresun hangi soydan gelir?

Trabzon’da Giresun ve çevresi Moğol etkisi altına girdi. Bu arada Oğuzların Üçok koluna mensup boylardan Çepniler; Ordu, Giresun ve Trabzon illerinin sınırlarına yerleşmeye başladılar.

Giresunlular hangi mezheptendir?

Giresun ili ve bölgesi tarihte Vilayet-i Çepni olarak bilinir. Günümüzde Çepniler çoğunlukla Karadeniz bölgesinde, özellikle Giresun, Gümüşhane, Ordu, Trabzon, Samsun ve Bayburt’ta yaşarlar. Karadeniz bölgesinde yaşayan Çepniler çoğunlukla Sünni mezhebine mensuptur.

Giresunda laz var mı?

Öncelikle şehrimizde bazı vatandaşlarımızın bile yanlış bildiği bir konuyu açıklığa kavuşturalım: Lazlar Türk ve Laz değildir; Rize ilinin Fındıklı, Ardeşen, Pazar, Çamlıhemşin ilçelerinde, Artvin ilinin Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerinde yaşamaktadırlar.

Giresun il olmadan önce nereye bağlıydı?

İmparatorluk döneminde Trabzon vilayet merkezi Giresun vilayet merkezine bağlıydı. Tanzimat’ın ilanından sonra Giresun birkaç yıl idari teşkilat olarak Şebinkarahisar’a bağlı kaldı, daha sonra Trabzon’un ilçe merkezi oldu. 1920’de bağımsız muta sarraflığı oldu ve 1923’te cumhuriyetin ilanıyla vilayet merkezi oldu.

Giresun Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?

30- GİRESUN Giresun, 1 milyon 151 bin 280 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin nüfus bakımından 30. büyük ili olacaktır.

Kurtuluşu olmayan tek il neresi?

1 – Türkiye’de kurtarılamayan tek il Giresun’dur. 2 – Karadeniz’in en büyük ve tek adasıdır. 3 – Atatürk’ün 10 yakın korumasının hepsi Giresun’dan gelmiştir. İzmir’in işgali Giresun’da gerçekleşmiştir. 5 – 1948 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi, çocukların yurtdışına gönderilmesine karar vermiş ve …

Giresun Piraziz’in nüfusu kaç?

Doğusunda Giresun’un Bulancak ilçesi, batısında Ordu ilinin Gülyalı ilçesi ile komşu olan Piraziz’in merkez nüfusu 7.462, belde ve köy nüfusu ise 5.313’tür. İlçemiz, 04.07.2018 tarihi itibariyle;

Giresun Türkiye’nin kaçıncı büyük şehri?

30- GİRESUN Giresun, 1 milyon 151 bin 280 kişilik nüfusuyla Türkiye’nin nüfus bakımından 30. büyük ili olacaktır.

Giresun il olmadan önce nereye bağlıydı?

İmparatorluk döneminde Trabzon vilayet merkezi Giresun vilayet merkezine bağlıydı. Tanzimat’ın ilanından sonra Giresun, birkaç yıl idari teşkilat olarak Şebinkarahisar’a bağlıydı, daha sonra Trabzon’un ilçe merkezi oldu. 1920’de bağımsız muta sarraflığı oldu ve 1923’te cumhuriyetin ilanıyla vilayet merkezi oldu.

Giresun merkezin nüfusu ne kadar?

Açıklanan rakamlara göre Giresun Merkez İlçesi belediye sınırları içindeki nüfus 122.309’dur. Köy ve beldeler dahil merkez ilçe nüfusu 143.890 kişiye ulaşmıştır. Giresun ilindeki 461.000 712 kişiden 291.000 331’i ilçe merkezlerinde, 170.000 381’i ise belde ve köylerde yaşamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir