İçeriğe geç

Aksetmek Ne Demek Tdk

Aksetmek ne demek?

Akis kelimesinin sözlük anlamı yansımadır. Çeşitli çevresel etkenlere bağlı olarak sesin belirli yerlerde yankılanmasına yansıma denir. Bu kelime aynı zamanda “gizli olanı açığa çıkarmak” ve “apaçık hale gelmek” anlamında da kullanılır. “Yansıtmak” kelimesinin anlamı bilgilendirmek ve göstermektir.

Aksatmak ne demek TDK?

ölümcül f. (Akş etmek ne demek?

Bir cümle veya dizedeki iki kelimenin veya kelime grubunun yerlerini değiştirerek oluşturulan bir söz sanatına Akis veya Aks denir. Bir dizeyi veya cümleyi iki parçaya ters çevirme sanatıdır.

Akletmek ne demek TDK?

Dilimize Arapçadan giren “akıl” kelimesi, düşünce gücü ve bir şeyi hayal etme yeteneği anlamına gelir. Bir konu hakkında derinlemesine ve derinlemesine düşünme “akıl yürütme” olarak tanımlanır.

Aksetmek hangi ses olayı?

Ünlü durumu – Türk Dil Kurumu.

Addetmek ne demek?

‘”saymak” ekle + Türkçe. yapmak, eylemek) Saymak, kabul etmek: Seni bir münzevi (Abdülhak Hâmit) olarak görüyorduk.

Bir şeyi aksatmak ne demek?

bir şeyi engellemek; bir şeyi engellemek; bir işi (bir süre) geciktirmek.

Akvam ne demek TDK?

TDK’ya göre sözlük anlamı Bu kelime grubu Türk dil birliği bağlamında ele alındığında “Milletler Cemiyeti” olarak ifade edilir. Bu anlam doğrultusunda, Türkiye’nin de bir parçası olduğu günümüzde hala önemli bir topluluktur.

Aşeka ne demek TDK?

A-ş-k kökünden türemiş bir kelime var: “Asheka”. Bu kelime Türkçede “sarmaşık” adı verilen bitkinin adıdır. Sarmaşık ilk başta yeşil olur, ancak toplandığında sararır, solar, kurur ve hemen incelir.

Gıpta edilmek nedir?

Kıskançlık, başkalarında bulunan bir özellik veya avantaja duyulan arzudur. Bir kişinin başkasında bir şeyin kaybolmasını değil, aynı şeyin kendi başına gelmesini istediği bir durumdur. Kıskançlık bir kıskançlık türüdür ve kıskançlık değildir.

Şavk ne demek TDK?

Arapçadan dilimize geçen Şavk kelimesi “arzu” kökünden türemiştir. Zeal hem arzu hem istek hem de parlaklık anlamına gelir. Halk arasında yaygın olarak kullanılan Şavk kelimesinin sözlük anlamı küçüktür. Bu kelime genellikle ay kelimesiyle birlikte kullanılır.

Tks ne demek?

Tam kan sayımı (BCS), kanın sağlığı hakkında bilgi sağlamak için yapılan bir kan testidir. Bu test, kan hücrelerinin (kırmızı kan hücreleri, beyaz kan hücreleri ve trombositler) miktarını, boyutunu ve şeklini ölçer.

Taakkul ne demek TDK?

Çünkü “Te’akül” Kur’an’da “düşünme” olgusuna odaklanan bir kelimedir.

Kahir ne demek TDK?

Kahır kelimesi sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Bu kelime dilimize Arapçadan gelmiştir. Türk Dil Kurumu’na göre kahır kelimesi mahvetmek, yıkmak, bir sorundan dolayı derin üzüntü duymak anlamına gelir.

Adamın dibi ne demek TDK?

“Adamın dibi” ifadesi, son derece kötü veya aşağılık bir kişi veya durumu ifade eden bir argo terimdir.

Akdetme ne demektir?

Eylem. almak, uygulamak, yürütmek, imzalamak, anlaşma yapmak, sözleşme yapmak.

Akdedilmek ne demek?

Eylem. Yapılacak, uygulanacak, gerçekleştirilecek.

Akser ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Akser isminin anlamı; Ak başlı, şerefli, dürüst, güvenilir.

Akse anlamı nedir?

Geçmişi gizle Geçmiş detayları Geçmişi temizle Geçmiş: akse.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Öğrenci Escort